ďťż

piece kaflowe i kominki





zdundar - 03-05-2009 22:21
Witam Na forum od dzisiaj mogę doradzić w tematach piecy kaflowych, kuchni kaflowych, kominkach ciepłych i zwykłych kominkach. Pozdrawiam





asia.malczewska - 05-05-2009 14:41
to ja mam pytanie nr 1 :-):
lepiej mieć pełną płytę na kuchni czy fajerki? poproszę o za i przeciw w gotowaniu ...
i od razu pytanie nr 2 ... co zrobić, żeby nie wykruszała się glina naokoło zamontowanej płyty - coby nie wyglądało nieestetycznie ?
pozdrawiam!
A



Teklin - 05-05-2009 15:31
Myślę, że gotowe kaflowe kuchnie nie są przesadnie drogie i to z tego powodu nie łatwo znaleźć amatora budowania takowej.



asia.malczewska - 05-05-2009 19:26

Myślę, że gotowe kaflowe kuchnie nie są przesadnie drogie i to z tego powodu nie łatwo znaleźć amatora budowania takowej. :o a o co ci chodzi, Teklin? bo nie nadążam chyba ...





czypior - 05-05-2009 19:33
Jeśli chcę mieć piec kaflowy z szybą - taki pieco-kominek, to lepiej jest obudować wkład kominowy kaflami czy też wmurować samą szybę kominkową?



zdundar - 05-05-2009 21:27

to ja mam pytanie nr 1 :-):
lepiej mieć pełną płytę na kuchni czy fajerki? poproszę o za i przeciw w gotowaniu ...
i od razu pytanie nr 2 ... co zrobić, żeby nie wykruszała się glina naokoło zamontowanej płyty - coby nie wyglądało nieestetycznie ?
pozdrawiam!
A

pyt.nr1 zależy od regionu unas stosuje sie fajerki szybciej sie gotuje i cegiełke można zastosowac co przy pelnym blacie jest niemozliwe pyt.nr.2 opaska powinna zkrywac płyte z jednej strony a z drugej scianka z kafli pozdrawiam



zdundar - 05-05-2009 21:34

Jeśli chcę mieć piec kaflowy z szybą - taki pieco-kominek, to lepiej jest obudować wkład kominowy kaflami czy też wmurować samą szybę komi nkową? piec kaflowy z szyba rózni się całkowicie od pieco-kominka w srodku ma wybudowane kanały szamotowe, palenisko i inny jest sposób nawet palenia smiało można wtedy zastosować same drzwiczki ma swoja duszę i całkiem inaczej grzeje



zdundar - 05-05-2009 21:36

Myślę, że gotowe kaflowe kuchnie nie są przesadnie drogie i to z tego powodu nie łatwo znaleźć amatora budowania takowej. w kupywanej kuchni nie można miec ścianki grzewczej ani pieca chlebowego i często psuje wygląd mieszkania



asia.malczewska - 05-05-2009 22:19

to ja mam pytanie nr 1 :-):
lepiej mieć pełną płytę na kuchni czy fajerki? poproszę o za i przeciw w gotowaniu ...
i od razu pytanie nr 2 ... co zrobić, żeby nie wykruszała się glina naokoło zamontowanej płyty - coby nie wyglądało nieestetycznie ?
pozdrawiam!
A

pyt.nr1 zależy od regionu unas stosuje sie fajerki szybciej sie gotuje i cegiełke można zastosowac co przy pelnym blacie jest niemozliwe pyt.nr.2 opaska powinna zkrywac płyte z jednej strony a z drugej scianka z kafli pozdrawiam Dziękuję bardzo za odpowiedź!



zdundar - 08-05-2009 20:46

Witam Na forum od dzisiaj mogę doradzić w tematach piecy kaflowych, kuchni kaflowych, kominkach ciepłych i zwykłych kominkach. Pozdrawiam co myslicie o kaflach w kuchni zamiast glazury



czypior - 10-05-2009 08:07
Raczej kosztowna sprawa. I jak to "przykleić" do ściany - kafel ma spora grubość



czypior - 10-05-2009 08:12
Myślę o kuchni węglowej połączonej jedną obudową z płyta indukcyjną i piekarnikiem elektrycznym. Czy trzeba jakoś szczególnie izolować urządzenia elektryczne o kuchni węglowej?



zdundar - 10-05-2009 09:21

Myślę o kuchni węglowej połączonej jedną obudową z płyta indukcyjną i piekarnikiem elektrycznym. Czy trzeba jakoś szczególnie izolować urządzenia elektryczne o kuchni węglowej?
Wystarczy zrobić przegrodę izolacyjną pomiędzy kuchnia -paleniskiem a między kuchnią indukcyjną. Piekarnik z płyta powinien być wentylowany.



czypior - 25-05-2009 20:34
Proszę podpowiedzieć ile miejsca zajmie mi taka kombinacja - piec chlebowy, płyta na dwie fajerki otoczona ramką?



zdundar - 25-05-2009 21:01

Proszę podpowiedzieć ile miejsca zajmie mi taka kombinacja - piec chlebowy, płyta na dwie fajerki otoczona ramką? cała kombinacja zajmie ci okolo 80 cm jesli dojdzie piekarnik to wtedy pot rzeba zobaczyc miejsce posadowienia gdyż wymiar znacznie sie powiększa pozdrawiam



czypior - 07-06-2009 21:47
jaką wysokość powinna mieć kuchnia? chiałabym umieścić ją w ciągu kuchennym - tuż za płytą indukcyjną, ale czy wysokość 85-90 cm to nie za wysoko?



zdundar - 08-06-2009 20:18

jaką wysokość powinna mieć kuchnia? chiałabym umieścić ją w ciągu kuchennym - tuż za płytą indukcyjną, ale czy wysokość 85-90 cm to nie za wysoko? wysokosc 85cm jest optymalna przy dużych kuchniach wysokosc była okolo75 cm dla wygody ale w tym wypadku należy zrównac z szafkami pozdrawiam
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • ewagotuje.htw.pl