drewniany blat
Marcin Borys - 20-10-2009 23:00
Bardzo prosze o doświadczenia Szanownych Forumowiczów w kwestii drewnianego blatu w kuchni. Chodzi o dośwdczenia z użytkowana a nie o dizjanerskie wrażenia.
Polecam się
MBJ
szejens - 21-10-2009 12:56
U nas od miesiąca użytkujemy blat merbau-owski. Oczywiście trzeba uważać żeby nie stawiać na nim bezpośrednio gorących garnków ale to chyba oczywistość tak samo jak uważanie na to żeby kroić na desce a nie bezpośrednio na blacie.
Dużym minusem jest lakier bo jest to stosunkowo miękka powierzchnia i przesuwanie cięższych naczyń po blacie pozostawia ślady.
Generalnie odradzano maj olejowanie, podobno bardzo uciążliwe w eksploatacji
martu - 21-10-2009 23:08
Generalnie odradzano maj olejowanie, podobno bardzo uciążliwe w eksploatacji a nam odradzono lakierowanie.Na olejowanym jak się coś rozleje brudzącego szybko można papierem ściernym dokonać naprawy.U nas właśnie olejują.